ua en ru

Путін писав листи екс-канцлеру Німеччини Гельмуту Колю через конфлікт в Україні, - Spiegel

Путін писав листи екс-канцлеру Німеччини Гельмуту Колю через конфлікт в Україні, - Spiegel Фото: Володимир Путін

Путін сподівався, що колишній канцлер зможе вплинути на думку Заходу щодо РФ

За останній час Президент Росії Володимир Путін відправив кілька листів екс-канцлеру Німеччини Гельмуту Колю, послання були присвячені конфлікту в Україні, передає німецький журнал Spiegel з посиланням на свої джерела.

На думку авторів матеріалу в Spiegel, "відправляючи листи, Путін сподівався, що Коли зможе заступитися за Росію в ситуації навколо української кризи". При цьому канцелярія колишнього глави ФРН відмовилася коментувати цю інформацію.

Spiegel пише, що думка Коля з зовнішньополітичних питань все ще має вагоме значення для членів Європейського союзу. Зокрема, підтримка Коля могла б допомогти Кремлю у зв'язку з жорсткою позицією нинішнього канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Раніше Гельмут Коль неодноразово застерігав європейських політиків від припинення діалогів з Росією. "Участь Росії у розбудові стабільної європейської системи безпеки має важливе значення", - писав він у книзі "В тривозі за Європу".

Відзначимо, в даний момент Гельмут Коль перебуває в університетській клініці Гейдельберга після операції на стегні. Його представники повідомили, що стан екс-канцлера "в цілому добре".