ua en ru

Путін скасував візит на саміт АТЕС

Путін скасував візит на саміт АТЕС Фото: Президент РФ Володимир Путін

На саміт поїде прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв

Президент Росії Володимир Путін не поїде на саміт АТЕС, який відбудеться 18-19 листопада на Філіппінах. Про це повідомляє РБК з посиланням на федерального чиновника.

За словами джерела, 15-16 листопада Путін поїде до Туреччини на саміт "Великої двадцятки". Спочатку передбачалося, що 17 листопада Путін відвідає один з російських регіонів, а 18-19 листопада разом з іншими світовими лідерами відправиться на Філіппіни, проте було вирішено, що на цей захід поїде прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

При цьому чиновник не пояснив причину нинішньої заміни, але сумнівається в тому, що Путіну видався дуже важким графік візитів, передбачає два саміту поспіль: глави інших країн відвідують обидва заходи.

У 2014 р. саміти АТЕС і "Великої двадцятки" в Австралії також проходили з інтервалом всього в декілька днів. Путін був на обох заходах, але з Австралії він полетів раніше інших лідерів. Сам Путін пояснював це тривалим перельотом. Джерела декількох ЗМІ в російській делегації стверджували, що від'їзд був пов'язаний з холодним прийомом, який Путіну надали владі Австралії.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив інформацію про скасування візиту Президента РФ на саміт АТЕС. За словами Пєскова, Путін прийняв рішення відправити на саміт Медведєва з-за його планів на Філіппінах.

"У голови уряду там були заплановані в регіоні додаткові контакти, додаткові візити. У зв'язку з цим, з точки зору оптимізації графіків вищого керівництва країни, президент прийняв рішення, щоб президент і прем'єр з різницею в один-два дні в таку далечінь не летіли", - заявив Пєсков.

Саміт АТЕС об'єднує 21 економіку Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Крім Росії в АТЕС входять такі держави, як Малайзія, В'єтнам, Китай, Японія, США, Сінгапур, Філіппіни. Головна мета цього об'єднання - підвищення економічної активності в регіоні.

Нагадаємо, раніше Володимир Путін заявив, що операція Збройних сил Росії в Сирії продемонструвала, що боєздатність російської армії вдалося підвищити.