ua en ru

Порошенко обговорив з Путіним, Меркель та Олланд реалізацію мирного плану на Донбасі

Президент Російської Федерації Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент України Петро Порошенко провели телефонну розмову про реалізацію мирного плану на Донбасі.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент України Петро Порошенко провели телефонну розмову про реалізацію мирного плану на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Як відзначається, під час розмови Порошенко поінформував співрозмовників про те, що Україна в повному обсязі виконує взяті на себе зобов'язання по реалізації мирного плану у відповідності з рішенням Європейської Ради і дотримується в односторонньому порядку режиму припинення вогню, яку було оголошено до 22:00 30 червня.

Також Президент України висловив стурбованість ситуацією і зазначив, що протягом останніх діб були зафіксовані чергові факти порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Порошенко підкреслив, що дотримання режиму незастосування сили повинно відбуватися усіма сторонами.

Порошенко закликав дотримуватися умови мирного плану, припинити напади на українські військові підрозділи і блокпости, звільнити всіх без винятку заручників.

Крім того, Порошенко доручив голові Держприкордонслужби України провести консультації з Федеральною прикордонною службою Російської Федерації для забезпечення механізму ефективного контролю за українсько-російським кордоном.