ua en ru

Путін 2 жовтня зустрінеться з Меркель і Олланд за рамками "нормандського формату"

Путін 2 жовтня зустрінеться з Меркель і Олланд за рамками "нормандського формату" Фото: Ангела Меркель, Володимир Путін, Франсуа Олланд

Окремої зустрічі з Порошенком не буде

Президент Росії Володимир Путін в Парижі 2 жовтня, крім "нормандського" формату, проведе дві зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом, окремої зустрічі з Президентом України Петром Порошенко не буде. Про це повідомив помічник Путіна Юрій Ушаков, передають РИА Новости.

"Важливий міжнародний захід - це засідання в Парижі лідерів чотирьох європейських країн "нормандському" форматі. В Парижі буде обговорюватися виключно українська проблематика, як ми сподіваємося, насамперед, в контексті повного і всеосяжного виконання мінських домовленостей від 12 лютого. Крім переговорів в "нормандському" форматі, який буде складатися з самих переговорів і робочого ланчу лідерів, заплановані і дві двосторонні зустрічі з Меркель і Олландом", - сказав Ушаков.

При цьому Ушаков негативно відповів на питання, чи відбудеться така двостороння зустріч Путіна і Порошенка.

"Ні, зустріч не планується. Мається на увазі, що президенти будуть щільно спілкуватися в ході переговорів по лінії "нормандського" формату", - сказав він.

За його словами, попередньо можна орієнтуватися на те, що зустрічі Путіна з Олланд і Меркель відбудуться до саміту в "нормандському форматі".

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін і Президент США Барак Обама можуть зустрітися в Нью-Йорку 28 або 29 вересня.