ua en ru

Путін звинувачує Київ у відновленні бойових дій в зоні АТО

Президент Росії Володимир Путін звинувачує українську сторону у відновлення бойових дій в зоні антитерористичної операції у східних областях України.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) звинувачує українську сторону у відновленні бойових дій в зоні антитерористичної операції у східних областях України. Про це він заявив журналістам, передає прес-служба Президента РФ.

"На жаль, те, що ми фіксуємо за допомогою об'єктивних засобів контролю, свідчить про те, що бойові дії не припиняються, і сьогодні вночі ми побачили досить активну роботу артилерії з української сторони. Я не беруся сказати, хто це робить: чи це регулярна армія, чи то так звані збройні формування якихось "правих сил" - але це відбувається", - зазначив Путін.

Він наголосив, що потрібно домогтися припинення всіх бойових дій.

Разом із тим Путін вважає оголошення про перемир'я, яке зробив Президент України Петро Порошенко 20 червня, важливою частиною остаточного врегулювання ситуації.

19 червня Путін у телефонній розмові зажадав від Порошенка припинити АТО на сході України, а також підтримав мирний план Президента України.

Нагадаємо, 20 червня Президент віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.

Цього ж дня у Кремлі заявили, що рішення Порошенка про припинення вогню в зоні АТО є ультиматумом бойовикам Донбасу.