ua en ru

Путін і Обама можуть зустрітися 28 або 29 вересня

Путін і Обама можуть зустрітися 28 або 29 вересня Фото: Володимир Путін і Барак Обама

Сторони поки не можуть визначити час, який влаштовував би обох лідерів

Президент Росії Володимир Путін і Президент США Барак Обама можуть зустрітися в Нью-Йорку 28 або 29 вересня. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерело в американських урядових колах.

Повідомляється, що зустріч Путіна і Обами може пройти в понеділок або вівторок, однак сторони поки не можуть визначити час, який влаштовував би обох лідерів.

Обама, який раніше був проти зустрічі з Путіним, змінив своє рішення. На думку американського президента, зараз саме час для того, щоб наполягати на продовженні режиму припинення вогню на сході України, а також щоб обговорити ситуацію в Сирії.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест повідомив, що Обама може обговорити ситуацію в Сирії з Путіним.

"Саме тому ми закликали Росію переглянути ті шляхи, по яким вони можуть конструктивно скоординувати свої зусилля з міжнародною коаліцією в боротьбі з "Ісламським державою", - зазначив Ернест.

Варто також відзначити, що в США висловили стурбованість втручанням Москви у ситуацію в Сирії.

Раніше Ернест заявляв, що якщо РФ не приєднається до міжнародної коаліції, яка проводить антитерористичну операцію в Іраку і Сирії і буде підтримувати Асада, то це "ізолює їх від міжнародного співтовариства ще більше".