ua en ru

Путін назвав умови для звільнення Сенцова

Путін назвав умови для звільнення Сенцова Фото: Володимир Путін

Путін прокоментував прохання режисера Сокурова про звільнення Сенцова

Президент Росії Володимир Путін заявив, що для звільнення засудженого в РФ Олега Сенцова потрібно, щоб "дозріли" певні умови, повідомляє РІА Новини.

"Ми повинні виходити з того, що ми живемо в правовій державі, і питання такого роду, звичайно, повинні вирішуватися судовою системою... він засуджений не за творчість, а за те, що він взяв на себе зовсім інші функції, як стверджують органи слідства і суду, а саме, фактично, він присвятив своє життя терористичный діяльності", - зазначив Путін, коментуючи прохання кінорежисера Олександра Сокурова звільнити з в'язниці Сенцова.

"Справа зовсім не в його позиції, справа зовсім не в тому, що він думає з приводу подій, які відбулися в Криму. Справа в його намірах і в підготовці протиправних дій, в результаті яких могли постраждати наші з вами громадяни", - додав президент РФ.

За його словами, "рішення суду відбулося" і "є певні правила і норми, якими ми можемо скористатися, але для цього потрібно, щоб "дозріли" відповідні умови".

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська розраховує на видачу засуджених в Росії Олега Сенцова і Олександра Кольченко найближчим часом.