ua en ru

Путін назвав генсеку ООН головні проблеми в Україні

Путін назвав генсеку ООН головні проблеми в Україні Фото (прес-служба Кремля): Пан Гі Мун і Володимир Путін

Президент РФ після виступу з трибуни Генасамблеї ООН провів зустріч з Пан Гі Муном

Президент Росії Володимир Путін після виступу на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН провів зустріч з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, під час якої розповів про головні проблеми в Україні. Про це повідомили у прес-службі Кремля.

Як заявив Путін, зараз необхідно налагодити прямий діалог між офіційним Києвом і самопроголошеними ДНР і ЛНР, а також всім сторонам конфлікту дотримуватися мінських домовленостей.

За словами Путіна, які наводить телеканал "Росія 24", наступним кроком у врегулюванні української кризи має стати відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів.

"Але, разом із тим, припинення вогню досягнуто, зараз потрібно зробити ще один крок - домовитися про відвід озброєння калібру менше 100 міліметрів", - сказав Президент РФ.

Також Путін зазначив, що необхідно не тільки політичне врегулювання ситуації в Україні. "Потрібно рухатися всіма трьома основними треками: політичне врегулювання, безпека та гуманітарно-економічні питання. Будемо разом працювати", - звернувся він до генсека ООН.

Нагадаємо, раніше Путін під час виступу із трибуни Генасамблеї ООН у Нью-Йорку звинуватив США у "громадянській війні" в Україні, а також закликав забезпечити цілісність України на основі мінських угод.

Як повідомлялося, генсек ООН Пан Гі Мун розраховує, що постійні члени Ради безпеки продемонструють солідарність для вирішення конфлікту в Україні.