ua en ru

Путін закликав забезпечити цілісність України на основі мінських угод

Путін закликав забезпечити цілісність України на основі мінських угод Фото (Reuters): Володимир Путін

Президент РФ виступив на сесії Генасамблея ООН в Нью-Йорку

Зупинити кровопролиття на сході України можна тільки на основі виконання мінських угод. Про це сьогодні під час виступу із трибуни на ювілейній 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку заявив Президент Росії Володимир Путін, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні використовували невдоволення значної частини населення владою і ззовні спровокували переворот. Зупинити кровопролиття можливо тільки виконанням мінських угод", - сказав Путін із трибуни Генасамблеї ООН.

За його словами, силою зброї цілісність України не вдасться забезпечити. При цьому Президент РФ закликав враховувати інтереси жителів Донбасу.

"Погрозами, силою зброї цілісність України не забезпечити, а потрібно це зробити. Потрібно реальне врахування інтересів і прав людей на Донбасі, повага до їх вибору, узгодження з ними, як це передбачено мінськими домовленостями, ключових елементів політичного устрою держави", - заявив Путін.

Як повідомлялося, українська делегація залишила залу ООН перед виступом Путіна.

Нагадаємо, раніше на відкритті сесії генсек ООН Пан Гі Мун заявив про те, що розраховує на солідарність Радбезу щодо України. При цьому він зазначив, що план ООН для України профінансовано лише на 39%.