ua en ru

Путін особисто контролює питання про гуманітарну допомогу сходу України, - Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Президент РФ Володимир Путін особисто контролює питання про гуманітарну допомогу сходу України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Президент РФ Володимир Путін особисто контролює питання про гуманітарну допомогу сходу України. Як повідомляє прес-служба Кремля, про це він повідомив за підсумками зустрічі з лідерами Вірменії та Азербайджану.

За словами міністра, консультації на цю тему ведуться з українською стороною, Міжнародним комітетом Червоного хреста і різними гуманітарними організаціями, що діють під егідою ООН.

"Вважаємо, що питання термінове, не терпить зволікань і питання на контролі у Президента Російської Федерації. Очікуємо, що ми зможемо домовитися про доставку цієї допомоги як можна швидше тим, хто її потребує", - заявив глава МЗС Росії.

У свою чергу Україна напередодні заявила, що російські військові намагалися незаконно проникнути на територію країни під виглядом гуманітарного конвою. "Нібито за погодженням з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україну повинна була увійти гуманітарна колона з "миротворцями", очевидно, для того, щоб спровокувати повномасштабний конфлікт", - розповів заступник глави адміністрації Президента Валерій Чалий. Пізніше в Москві спростували ці звинувачення.