ua en ru

Путін і Лагард обговорять борг України на саміті G20

Путін і Лагард обговорять борг України на саміті G20 Фото: Володимир Путін і Крістін Лагард

Про це повідомив помічник Путіна Юрій Юшаков

Президент Російської Федерації Володимир Путін і глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в ході зустрічі в неділю на полях саміту G20 в Туреччині обговорять врегулювання боргу України перед РФ. Про це повідомив у п'ятницю помічник глави російської держави Юрій Ушаков, передають РИА Новости.

"П'ятнадцятого листопада запланована зустріч нашого президента з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. На цій зустрічі буде обговорюватися ситуація навколо врегулювання боргу України перед РФ", - зазначив Ушаков.

Нагадаємо, Росія відмовилася реструктурувати українські єврооблігації на 3 млрд доларів, термін погашення яких закінчується в кінці грудня 2015 га. Україна запропонувала РФ, як і іншим кредиторам, приєднатися до програми реструктуризації боргу.

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Україна не може виплатити Росії 3 млрд доларів, взятих у борг за президентства Віктора Януковича, оскільки РФ відмовилася реструктуризувати український борг.

Зазначимо, раніше було відомо про зустріч Лагард з Путіним, однак не уточнювалося, чи вони будуть обговорювати врегулювання ситуації навколо українського боргу.