ua en ru

Путін і Обама поспілкувалися один з одним в Пекіні

Президенти Росії і США Володимир Путін і Барак Обама поспілкувалися один з одним в ході саміту АТЕС у Пекіні.

Президенти Росії і США Володимир Путін і Барак Обама поспілкувалися один з одним в ході саміту АТЕС у Пекіні. Про це повідомляє російський "Комерсант".

Як зазначає видання, зустріч Путіна і Обами сталася, коли Президент РФ, спізнившись на кілька хвилин на церемонію фотографування, увійшов в невелику кімнату, де стояли всі лідери.

"Пан Обама першим побачив пана Путіна і у вітанні махнув рукою. Володимир Путін підійшов до нього, вони привіталися й почали розмовляти. Розмова тривала хвилин сім-вісім. Після цього лідери пішли на церемонію фотографування", - відзначає "Комерсант".

Вчора Путін у столиці Китаю Пекіні зустрівся з кількома главами держав, у тому числі з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Раніше прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков не виключив, що зустрічі лідерів Росії і США можуть відбутися на саміті АТЕС в Пекіні, а також у ході саміту G20 в Австралії. "Це може і тут відбутися (в Пекіні), і в Австралії, а може і тут, і в Австралії", - зазначив Пєсков. При цьому офіційний представник Білого дому Сьюзан Райс заявляла, що Обама не планує офіційну зустріч з Путіним на саміті G20, але лідери можуть поговорити в неформальній обстановці.

Останній раз Володимир Путін і Барак Обама зустрічалися під час урочистостей, присвячених 70-річчю з дня висадки союзників у Нормандії на початку червня 2014 р.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на неназваного високопоставленого американського чиновника повідомило, що Обама планує провести неформальну зустріч з Путіним на саміті G20.