ua en ru

Путін допустив співпрацю з Порошенком, Тимошенко, Царьовим, Добкіним у разі їх перемоги на президентських виборах

Президент Росії Володимир Путін допустив співпрацю з Петром Порошенком, Юлією Тимошенко, Олегом Царьовим або Михайлом Добкіним у разі їх перемоги на президентських виборах.

Президент Росії Володимир Путін допустив співпрацю з Петром Порошенком, Юлією Тимошенко, Олегом Царьовим або Михайлом Добкіним у разі їх перемоги на президентських виборах. Про це він заявив під час прямої лінії.

"Ми в контакті з усіма. Лідер президентської гонки сьогодні - пан Порошенко. Значна частина його бізнесу в Росії. Він виробляє у нас цукерки, карамель, які тут багато, напевно, пробували і не знають, що господар цього підприємства є пан Порошенко. Пані Тимошенко я знаю особисто добре. Вона хоч і закликала там розстрілювати росіян з атомної зброї, думаю, що це, швидше за все, в ході якогось емоційного зриву. Ми з нею добре знайомі. До речі кажучи, вона підписувала газові контракти, які сьогодні її ж соратники по партії і учасники підписання цього контракту відмовляються виконувати. Але у нас в свій час з нею були досить добрі, ділові відносини. Я не знаю інших представників зі Сходу: Царьова, колишнього харківського губернатора, але в цілому уявляємо, що це за люди і, зрозуміло, будемо працювати з усіма", - заявив Путін.

Водночас він поставив під сумнів легітимність майбутніх виборів в Україні, призначених на 25 травня.

"Що стосується кандидатів у Президенти, то ви знаєте, як проходить президентська гонка. Вона проходить абсолютно неприпустимо, в неприйнятних формах. Якщо далі все буде відбуватися таким чином, то ми, звичайно, не зможемо визнати все, що буде відбуватися після 25 травня, легітимним. Які ж це легітимні вибори, якщо кандидатів зі сходу постійно б'ють, обливають якимись чорнилом тощо? Їх не допускають на зустрічі з виборцями, що це за виборча кампанія?" - обурився Путін.

"Я вже не кажу про те, що, строго кажучи, за Конституцією України, якщо її не змінити, нові вибори при наявності діючого Президента Януковича просто неможливі. Згідно з Конституцією, не можна обирати нового Президента, якщо живий діючий юридично повноцінний Президент. Якщо вони хочуть, щоб вибори були легітимними, то потрібно якось змінити Конституцію і поговорити про федералізм і про децентралізацію тощо. Просто це підказує здоровий глузд. Можна, звичайно, і далі грати поза рамками здорового глузду, але до чого це призведе - я не розумію", - заявив Президент РФ.