ua en ru

В пункті пропуску "Бориспіль" митниками вилучено 20 кг срібла у гранулах

В пункті пропуску "Бориспіль" митниками вилучено 20 кг срібла у гранулах Фото: митники вилучили велику контрабанду срібла (sfs.gov.ua)

Дорогоцінний метал намагалися незаконно ввезти в Україну з Туреччини

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу незаконного переміщення через митний кордон України в пункті пропуску "Бориспіль" партії срібла у гранулах. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

В пункті пропуску "Бориспіль" митниками вилучено 20 кг срібла у гранулахВ пункті пропуску "Бориспіль" митниками вилучено 20 кг срібла у гранулах

Фото: в аеропорту "Бориспіль" вилучена велика партія срібла

"20 кг срібла намагався ввезти на територію України з порушенням українського законодавства наш співвітчизник, який повернувся авіарейсом з Туреччини. Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему "зелений коридор", чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов'язкових до декларування, або обмежених до переміщення через митний кордон України", - йдеться в повідомленні.

При цьому, громадянин не надав органам митниці належним чином оформленої митної декларації, а до моменту перетину "білої лінії" до інспекторів митниці з приводу декларування переміщуваних товарів не звертався.

Партія срібла в гранулах, перебувала в рюкзаку (ручної поклажі) без ознак приховування і була виявлена при проведенні вибіркового контролю багажу. Будь-які цінові документи на товар і сертифікати якості у пасажира були відсутні.

Складено протокол про порушення митних правил. Срібло вилучено до винесення судом рішення по справі. Вирішується питання про визначення вартості вилученого товару.

У ДФС нагадали, що відповідно до ч. 8 ст. 374 Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 тис. євро, що переміщуються у ручній поклажі, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств.

Нагадаємо, протягом 2017 року на митницях ДФС зафіксовано порушень більш ніж 1,59 млрд гривень.