ua en ru

Пункт пропуску "Сімферополь-авіа" продовжують оточувати озброєні особи, - Держприкордонслужба

Державна прикордонна служба України продовжує у повному обсязі виконувати в АР Крим завдання з охорони державного кордону.

Державна прикордонна служба України продовжує у повному обсязі виконувати в АР Крим завдання з охорони державного кордону. На ранок 1 березня пункт пропуску "Сімферополь-авіа" продовжують оточувати озброєні особи, які не втручаються в роботу контрольних служб, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

За добу через пункт пропуску оформлено 13 літаків.

Одночасно здійснюється посилена охорона місць розташування підрозділів з охорони державного кордону, зберігання зброї, об'єктів інфраструктури.

"Протягом 28 лютого мали місце спроби блокування Севастопольського загону морської охорони, порушення двосторонніх угод, що регламентують перебування ЧФ РФ у Криму 11 військовими вертольотами та 8 літаками, які здійснили незаявлену посадку на аеродромі "Кача" та "Гвардійське" і відмовилися від прикордонно-митного оформлення, а також переміщення військових кораблів ЧФ РФ", - йдеться у повідомленні.

Пункт пропуску "Крим-Кавказ" також здійснює роботу в штатному режимі. За минулу добу оформлено 11 паромів. Перед пунктом пропуску у сервісній зоні перебуває численна група військовослужбовців ЧФ РФ, які у роботу пункту пропуску не втручаються.

Загалом за добу через усі пункти пропуску на державному кордоні України оформлено понад 170 тис. осіб та 48 тис. транспортних засобів. За незаконне перетинання державного кордону затримано 13 осіб, у тому числі 4 незаконних мігранти, виявлено понад тисячу одиниць психотропних речовин.