ua en ru

Публічний перерахунок голосів на 132 окрузі показав перемогу представника "Батьківщини" Аркадія Корнацького з відривом у понад 4 тис. голосів

Публічний перерахунок голосів зі всіх 186 виборчих ділянок на 132 окрузі в Миколаївській області показав перемогу представника "Батьківщини" Аркадія Корнацького з відривом в більше 4 тис. голосів. Про це РБК-Україна повідомив представник "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Був публічний перерахунок всіх протоколів. І результат: 29 тис. 670 - за Корнацького, а у Травянка - 25 тис. 468. Тобто, 4 тис. голосів - це різниця, що показує перемогу Корнацького. Але злочинним шляхом ці дані були змінені на сайті ЦВК. Це реальний результат. І це злочин. За це обов'язково винуватці понесуть кримінальну відповідальність", - сказав Гриценко.

Він додав: "Суд, який проводив засідання по ситуації славнозвісного ОВК в Миколаєві, де були фальсифіковані результати перемоги опозиційного кандидата Корнацького на користь провладного Травянка, оголосив перерву в роботі до 16:30. В рамках судового розгляду прозвучала пропозиція перенести розгляд справи на пізніший час, мотивуючи це тим, що вона загострює політичну ситуацію... На наш погляд, це підтвердження того, що суд не є самостійним у своїх діях, на суд також чинять тиск вертикалі влади. Але замовчати ситуацію в Миколаєві вже не можна буде. Ця ситуація вийшла далеко за межі Миколаєва, вона відображає масштаб фальсифікацій по всій Україні. Але ми закликаємо нарешті зупинитися, покласти край цьому беззаконню влади".

Читайте також: У Миколаївській області замість кандидата від "Батьківщини" назвали переможцем регіонала