ua en ru

ПЦУ зробила заяву через загострення ситуації біля кордонів України

ПЦУ зробила заяву через загострення ситуації біля кордонів України Фото: ПЦУ звернулась до росіян на тлі стягування військ (Віталій Носач, РБК-Україна)

Православна церква України зробила заяву на тлі стягування російських військ до кордонів України. Перша і очевидна мета такого скупчення - залякування Кремлем українського суспільства, тиск на державу і на союзників України у вільному світі з метою досягнення власних інтересів.

У церкві закликали Росію зупинитись, "доки ще не прийшло остаточне покарання за невинно пролиту кров".

"Застерігаємо також військовослужбовців Росії, усіх офіційних і таємних найманців Кремля - не беріть участь у злочинах ваших начальників. Зверніть увагу на слова Писання: "Не обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посіє людина, те й пожне" (Гал. 6: 7). А хто сіє вітер, той пожне бурю (див. Ос. 8: 7)", - йдеться в заяві.

У ПЦУ закликали українців продовжити молитву про справедливий мир для України. А також в Православній церкві України подякували союзникам країни за підтримку.

"Дорогі брати і сестри! Молімося в дні випробувань і просімо у Господа за богослужіннями у храмах та у домашній молитві захисту для України... Закликаємо на всіх, хто оберігає мир і бореться проти зла, на Україну і український народ Боже благословення!", - йдеться в заяві.