ua en ru

Пшонка: Суд визначив 25 червня кінцевим терміном ознайомлення Тимошенко з матеріалами "ще однієї кримінальної справи"

Суд визначив 25 червня кінцевим терміном ознайомлення лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко з матеріалами "ще однієї кримінальної справи". Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомляє прес-служба ГПУ.
Пшонка підтвердив інформацію захисту Тимошенко щодо передачі кримінальної справи до суду: "Сьогодні завершено та передано до суду кримінальну справу за обвинуваченням Юлії Тимошенко у перевищенні службових повноважень та прийнятті одноосібного рішення під час укладання газових угод".
Крім того, генпрокурор зазначив, що "Тимошенко продовжує затягувати процес ознайомлення з матеріалами ще однієї кримінальної справи. Кінцевий термін ознайомлення з матеріалами справи визначений судом - 25 червня цього року".
Пшонка зазначив, що розуміє позицію Президента України, який виступає за зняття будь яких процесуальних обмежень щодо пересування пані Тимошенко та інших обвинувачених. "Проте рішення слідчого та наглядового прокурора про обмеження пересування Тимошенко є цілком законним та обумовлено саме систематичним порушенням з її боку процесуальних норм", - додав він.

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко сьогодні, 17 червня, повідомив, що кримінальна справа щодо газових домовленостей Юлії Тимошенко передана до Печерського районного суду Києва.