ua en ru

Пшонка вважає неправильним змінювати статтю КК під окремий політичний випадок

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що вважає неправильним змінювати статтю Кримінального кодексу під окремий політичний випадок. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Під якийсь окремий політичний варіант вирішувати хід якийсь статті, я думаю, не зовсім правильно, але якщо буде обговорення, будемо говорити на цю тему", - сказав Пшонка.
За його словами, за останнє десятиліття в парламенті України тричі голосували за зміни до ст.365 Кримінального кодексу країни, з якої засуджена екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, але вона так і не була виключена з Кримінального кодексу.
Генпрокурор нагадав, що підтримав декриміналізацію всіх статей, де існує відповідальність за господарські злочини, і частина цих статей господарського кодексу перейшла до Кодексу адміністративних правопорушень і в інші кодекси.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва вчора, 11 жовтня, засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в січні 2009 р. і зобов'язав його виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.