ua en ru

Пшонка спростовує інформацію про переведення Тимошенко до колонії

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває в ЦКБ "Укрзалізниці" в Харкові. Про це сьогодні заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на брифінгу в Харкові.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває в ЦКБ "Укрзалізниці" в Харкові. Про це сьогодні заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка (на фото) на брифінгу в Харкові, повідомляє "5 канал".

Так, генпрокурор спростував заяву народного депутата із фракції Батьківщина" Олександра Турчинова, який, посилаючись на джерела в Адміністрації Президента, заявив, що Тимошенко планують перевести з лікарні до Качанівської виправної колонії.

"Те, що Турчинов каже, я не знаю, якими фактами він користується. Сьогодні вона перебуває на території лікарні. У неї сьогодні масаж, легка лікувальна фізкультура", - сказав Пшонка.

Також він наголосив, що зараз Тимошенко "нікуди не хоче йти, не хоче виконувати слідчі дії".

Генпрокурор звернув увагу, що подібні провокації були і в той час, коли Тимошенко перевезли з колонії до лікарні. "Турчинов сам собі суперечить. Треба мати послідовність", - заявив генпрокурор.

Додамо, що сьогодні Тимошенко закликала студентів, які стоять на Євромайдані в Києві, продовжувати домагатися мирним шляхом підписання Угоди про асоціацію або негайної зміни влади.

Як повідомлялося, Тимошенко 25 листопада оголосила голодування з вимогою підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Сьогодні, коли стало відомо про непідписання Україною УА з ЄС, президент Європарламенту Мартін Шульц закликав екс-прем'єра припинити голодування.

26 листопада Тимошенко закликала два Євромайдани в Києві - на Європейській площі та Майдані Незалежності - об'єднатися і прибрати партійні прапори.

Зазначимо, що Юлія Тимошенко зараз відбуває покарання, встановлене в жовтні 2011 р. вироком Печерського районного суду м. Києва про сім років ув'язнення і виплату 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол.) штрафу за перевищення повноважень при підписанні у 2009 р. газових контрактів з РФ.

Спочатку Тимошенко перебувала в Лук'янівському СІЗО, потім була переведена до Качанівської колонії, а згодом - до харківської лікарні "Укрзалізниці" у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.