ua en ru

Пшонка відзвітував про звільнення від відповідальності всіх учасників грудневих акцій протесту

Генеральна прокуратура України виконала закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників акцій протесту, які були затримані за порушення громадського порядку та масові заворушення у грудні 2013 р

Генеральна прокуратура України виконала закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників акцій протесту, які були затримані за порушення громадського порядку та масові заворушення у грудні 2013 р. Про це сьогодні в інтерв'ю телеканалам заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Всі фактові кримінальні провадження вже закриті. Закриті і ті провадження, де були встановлені особи. Від кримінальної відповідальності загалом вже звільнено близько 50 осіб. Клопотання прокурорів стосовно ще декількох вже перебувають на розгляді в судах. Тобто сьогодні можна говорити про те, що в частині звільнення від кримінальної відповідальності осіб і закриття кримінальних проваджень, закон уже фактично виконано", - заявив Пшонка.