ua en ru

Пшонка не виключає зміни у керівництві кадрових підрозділів у Врадіївському районі

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка не виключає зміни у керівництві підрозділів Миколаївської обл. за події у Врадіївці. Про це повідомила прес-служба ГПУ. Про це він заявив сьогодні під час колегії, повідомила прес-служба ГПУ.

"Я звільнив прокурора району за неналежне виконання ним своїх обов'язків. Але куди дивився керівник кадрового підрозділу Миколаївської обл. до вчинення цього конкретного злочину? Оскільки кадрові працівники обов'язково входять до складу груп, які від прокуратури області виїжджають на планові перевірки до міст і районів, я хочу почути відповідні пояснення з цього приводу", - звернувся Пшонка до керівника кадрового управління Миколаївської обл..

Він зазначив про те, що наразі працівники ГПУ, які за дорученням виїхали з перевіркою до Миколаївської обл., особливо перевіряють хід розслідування кримінальних справ у Врадіївському районі минулих років.

"І відверто я вже зараз можу сказати, що результати, з якими повернеться група керівника управління ГПУ, можуть спричинити кадрові зміни у кадрових підрозділах прокуратур даного регіону", - сказав Пшонка.

Він також додав, що лише жорстка кадрова політика може сприяти недопущенню таких випадків.

"Це моя принципова позиція, про яку вам відомо. Тому я вимагаю від кадрових управлінь нести відповідальність за тих кандидатів, яких ви пропонуєте на ті чи інші прокурорські посади", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович зажадав прийняти "принципові кадрові рішення" у справі в смт Врадіївка.