ua en ru

Пшонка: Мельниченко знаходиться в розшуку

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що екс-майор держбезпеки Микола Мельниченко знаходиться в розшуку. Про це Пшонка заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я підтверджую, що Мельниченко знаходиться офіційно в розшуку, тому що він знаходиться на підписці про невиїзд і у нього вже два порушення цієї підписки", - сказав генпрокурор.
Він додав, що, на його думку, пошук Мельниченко - це справа самих найкоротших термінів.
Пшонка відзначив, що Мельниченко шукає СБУ.

Нагадаємо, 29 липня Апеляційний суд Києва визнав законним поновлення кримінальної справи проти колишнього майора Управління державної охорони (УДО) Миколи Мельниченка.
23 червня 2011 р. другий Президент України Леонід Кучма домігся відновлення справи щодо Мельниченка. Захист Кучми вважає, що, подавши апеляцію, екс-майор намагається уникнути відповідальності за свої протиправні дії, шум навколо яких не вщухає й донині. На думку захисників Мельниченка, Печерський суд не міг поновлювати справу проти нього, оскільки вже сплив термін оскарження постанови про закриття, а Кучма не мав юридичних підстав для такого клопотання.
Проти Мельниченко в 2001 і 2004 рр. порушувалися справи за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошення державної таємниці, а також за фактом фальсифікації доказів. У березні 2005 р. вони були закриті.
За словами першого заступника голови Генеральної прокуратури Рената Кузьміна, слідство зібрало достатньо доказів причетності Кучми до справи вбивства журналіста Гонгадзе. Він зазначив, що аудіозаписи розмов Леоніда Кучми, зроблені Миколою Мельниченком, визнали речовими доказами у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.