ua en ru

Прямі інвестиції китайських підприємств за кордоном в 2010 р. досягли 260 млрд дол

Прямі інвестиції китайських підприємств за кордоном до кінця 2010 р. досягли 260 млрд дол., повідомив напередодні заступник голови Китайського комітету сприяння розвитку міжнародної торгівлі Дун Сунгень на 5-му симпозіумі з питань інвестицій ділових кіл Китаю за кордоном, передає "Сіньхуа".
Д.Сунгень зазначив, що при прискореному виході на міжнародний ринок китайські підприємства повинні поглиблено вивчати законодавство країн і регіонів, де вони планують інвестиційну діяльність, уважно стежити за розвитком міжнародної ситуації і приділяти підвищену увагу запобіганню можливих ризиків.
Представник Держкомітету у справах розвитку і реформ КНР Кун Лінлун повідомив, що ділові кола Китаю відкрили 13 тис. підприємств за кордоном, їх інвестиційна діяльність охоплює 177 країн і регіонів світу. В даний час річні інвестиції китайських підприємств за кордоном наближаються до 60 млрд дол., за цим показником Китай лідирує серед країн, що розвиваються і входить в першу п'ятірку світу.
Згідно з останніми даними дослідження, проведеного Комітетом, основна частина інвестицій китайських підприємств за кордоном припадає на частку Азії, Європи і Північної Америки. Африка стала новим регіоном, до якого китайські інвестори виявляють великий інтерес.