ua en ru

ПРП планує взяти участь в президентських виборах 2015 р., призупинивши об'єднання з "Батьківщиною"

Партія "Реформи і порядок" (ПРП) призупинила об'єднання з партією "Батьківщина". Політична сила на вчорашньому з'їзді обрала своїм головою Михайла Косіва і планує взяти участь в президентських виборах 2015 р., пише "Комерсант-Україна".

"Була обрана дуже гідна людина, політичний в'язень, багаторічний член ПРП, народний депутат багатьох скликань Михайло Косів. Нам потрібна була людина авторитетна, яка гарантувала би, що гроші Партії регіонів ніколи в ПРП діяти не будуть", - повідомив виданню колишній лідер ПРП, а нині заступник глави партії "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Сергій Соболєв зазначив, що 16 обласних організацій ПРП зараз "завершують об'єднання" з "Батьківщиною". Незважаючи на юридичні труднощі, закінчення процесу злиття, за його словами, "справа кількох місяців".

Водночас колишній заступник голови ПРП народний депутат Володимир Бондаренко ("Батьківщина") припустив, що ліквідація партії буде припинена до президентських виборів 2015 р. "Ми вважаємо, що ПРП буде існувати в такому варіанті до проведення президентських виборів, тоді ми зможемо висувати в окружні комісії своїх кандидатів, щоб взяти участь у виборах і допомогти "Батьківщині" перемогти", - заявив він.

Соболєв коментує перспективи участі ПРП у президентських виборах обережно. "Партія продовжує процес об'єднання, але я б не зарікався. Нам відомі ідеї Партії регіонів внести зміни в закон про вибори Президента, щоб право висувати членів окружних виборчих комісій отримали не тільки парламентські партії. Ми припускаємо, що, можливо, доведеться готуватися до таких змін", - зазначив депутат.

У "Батьківщині" до таких планів поставилися вороже. "Це брехня і дешеві провокації. Я був на цьому з'їзді з першої і до останньої хвилини. В ПРП немає ніякого партійного життя. Обрання нового керівництва - необхідна процедура для завершення ліквідації. Сам Михайло Косів заявляв, що його мета - завершити процес об'єднання партій", - сказав заступник голови партії "Батьківщина" Сергій Пашинський.

Нагадаємо, в ПРП пообіцяли об'єднатися з партією "Батьківщина" напередодні парламентських виборів в 2012 р. Пройшовши у Верховну Раду за списками "Батьківщини", колишнє керівництво ПРП оголосило про завершення першого етапу об'єднання.