ua en ru

Prozorro заблокувала тендери ДФС на суму 508,2 млн гривень

Prozorro заблокувала тендери ДФС на суму 508,2 млн гривень Фото: Prozorro заблокувала тендери ДФС

Служба має намір закупити обладнання для митниць

Електронна система держзакупівель Prozorro автоматично заблокувала тендери Державної фіскальної служби по закупівлі обладнання для митних пунктів пропуску на суму 508,2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, тендери заблоковані через оскарження їх Антимонопольним комітетом. Так, комітет не влаштували результати кваліфікаційного відбору учасників.

В даний час контролюючий орган оскаржив процедуру закупівлі 6 скануючих систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів і контейнерів. Їх планується поставити на пункти пропуску Львівської, Закарпатської та Волинської митниці.

Закупівля 2 таких систем з очікуваною вартістю 169,4 млн гривень була оголошена 22 червня поточного року. До участі в торгах було подано 6 тендерних пропозицій. Однак після цього тендерні пропозиції 5 учасників були відхилені кваліфікаційним критеріям і технічним вимогам, а одна - по технічним вимогам.

Протокол розгляду тендерних пропозицій опублікований в електронній системі закупівель Prozorro і знаходиться у вільному доступі для перегляду та аналізу.

Розглянути скаргу повинні були 1 вересня.

Закупівля ще 4 скануючих систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів і контейнерів очікуваною вартістю 338,8 млн гривень була розпочата 4 липня.

Для участі у торгах було подано 8 тендерних пропозицій. З них у відповідності з вимогами чинного законодавства за результатами проведеної оцінки було відхилено 6 тендерних пропозицій, а 2 - допущені до аукціону.

Протокол розгляду цих тендерних пропозицій також опубліковано в електронній системі закупівель "Prozorro" і знаходиться у вільному доступі немає.

Однак і ця закупівля заблокована системою в автоматичному режимі за вказаною вище причини. Розгляд скарги органом оскарження призначено на 14 вересня 2017года.

У ДФС підкреслюють, що закупівля обладнання проводиться за рахунок перевиконання надходження планових митних зборів. 10% від перевиконання йдуть на розвиток інфраструктури митниць ДФС.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в 2016 році Україна заощадила 8 млрд гривень на держзакупівлі.