ua en ru

ProZorro підтвердила результати 3 тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд гривень

ProZorro підтвердила результати 3 тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд гривень Електронна система ProZorro 14 і 15 листопада акцептувала результати трьох тендерів

Електронна система публічних закупівель ProZorro 14 і 15 листопада акцептувала результати трьох тендерів, проведених компанією "Укртрансгаз", з реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Оголошення про рішення філій "Укратрансгазу" укласти договори з реконструції компресорних станцій "Задніпровська" на суму 1,31 млрд грн, "Ананьїв" – 1,37 млрд грн і "Південнообузька" – 1,32 млрд грн розміщено на сайті системи.

Загальна сума підрядів на модернізацію трьох компресорних станцій "Укртрансгазу" – понад 4 млрд грн. Термін виконання робіт – 20 місяців.

ProZorro підтвердила результати 3 тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд гривеньProZorro підтвердила результати 3 тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд гривеньProZorro підтвердила результати 3 тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд гривеньЯк повідомлялося, 8 і 10 листопада 2016 р. Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання перемогло у відкритих торгах, проведених за допомогою "ProZorro", на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" – "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Значну частину робіт (виробництво всіх 9 турбін) буде виконано на ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування "Зоря"-"Машпроект", що входить в концерн "Укроборонпром".

Раніше експерти відзначали, що компанія "Укртрансгаз" приступила до нового етапу модернізації української газотранспортної системи. За словами співголови Фонду енергетичних стратегій Дмитра Марунича, у 2015 році контракт з німецькою компанією Ferrostaal Industrieanlagen GmbH на модернізацію компресорної станції "Бар" склав 1,817 млрд грн.

"Тоді закупівля була здійснена без використання системи "Prozorro". Завдяки системі електронних торгів вдалося провести максимально прозорий конкурс і залучити національного виробника, який запропонував найкращу ціну. В наслідок цього, Україна заощадила півмільярда гривень", – заявив експерт.

Газотранспортна система України складається з магістральних газопроводів, розподільних мереж, газосховищ, компресорних і газовимірювальних станцій. ГТС України є другою в Європі і однією з найбільших у світі.

Система складається з магістральних газопроводів протяжністю 37,6 тис. км в однонитковому обчисленні, 71 компресорної станції загальною потужністю 5405 МВт. Пропускна спроможність на кордоні РФ з Україною становить 288 млрд куб. м в рік, на кордоні України з Польщею, Румунією, Республікою Білорусь, Молдовою — 178,5 млрд куб. м в рік, у тому числі з країнами ЄС — 142,5 млрд куб. м в рік.