ua en ru

Провокація біля посольства Польщі: поліція порушила справу за фактом інциденту

Провокація біля посольства Польщі: поліція порушила справу за фактом інциденту Фото: Сергій Князєв (avakov.com)

У затриманих вилучили зброю, патрони, газові балончики, електрошокери і ножі

Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за фактом спроби провокації біля посольства Польщі в Києві. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"За наявною інформацією, це один з елементів "гібридної" війни з боку Російської Федерації проти нашої держави. Основна мета провокації - підірвати добросусідські відносини України і Польщі, а потім - дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти", - заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

Згідно з інформацією прес-служби, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за замах на вчинення хуліганства - по 1 ч. ст. 15 і ч.2 статті 296 Кримінального кодексу.

altaltaltaltalt

Фото: провокація біля посольства Польщі

За словами Князєва, у понад двох десятків затриманих учасників акції вилучили зброю, патрони, газові балончики, електрошокери, ножі, розпалювальні суміші, маски, плакати та інші знаряддя, заготовлене для здійснення провокацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Служби безпеки України, що замовниками провокацій біля іноземного посольства у Києві були спецслужби Російської Федерації.