ua en ru

Провести 25 травня всеукраїнський референдум неможливо, 15 червня - цілком, - Магера

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що провести 25 травня всеукраїнський референдум буде неможливо.

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що провести 25 травня всеукраїнський референдум буде неможливо. Про це він сказав на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будь-яке голосування всеукраїнського характеру на 25 травня провести з організаційної точки зору неможливо. Про це треба було думати раніше. Щодо 15 червня - організувати на цю дату такі заходи можливо", - сказав Магера.

Він додав, що сьогодні призначити референдум може тільки Верховна Рада, оскільки Президента в Україні немає, а є лише виконуючий обов'язки. Він додав, що питання референдуму повинна сформулювати Верховна Рада. За його словами, якщо ВР прийме рішення про проведення референдуму, то ЦВК його виконає.

Він додав, що будь-який референдум так званої "Донецької народної республіки" буде нелегітимним.

"Ніякого легітимного референдуму так званої "Донецької республіки" немає і бути не може. В Україні можливий і всеукраїнський референдум, або місцеві референдуми після прийняття закону про місцеві референдуми. Місцеві референдуми можливі на рівні сіл чи міст, неможливі районні або обласні референдуми, тому що це суперечить Конституції України", - сказав Магера.

Він закликав жителів сходу ігнорувати так звані сепаратистські референдуми.