ua en ru

Перевірки на вінницьких АЗС проводяться через скарги покупців, - ДПСУ

Державна податкова служба України (ДПСУ) заявляє, що перевірки на автозаправних станціях у Вінницькій області проводяться виключно в рамках відпрацювання клієнтів про невидачу розрахункових документів і низької якості паливно-мастильних матеріалів. Відповідну заяву розповсюдила сьогодні прес-служба відомства. Згідно з повідомленням, нещодавно клієнт однієї з вінницьких заправок поскаржився в податкову на низьку якість палива, яке йому продали, і відсутність фіскального чека. Для відпрацювання отриманої інформації податкові інспектори виїхали на заправку для перевірки.

"Протягом 10 діб проводився хронометраж виручки, проведеної через касові апарати, від реалізації паливно-мастильних матеріалів. Працівники податкової цілодобово спостерігали за діяльністю АЗС, перевіряючи залишок палива в резервуарах і порівнюючи його зі змінними журналами та лічильниками колонок, ревізували контрольні стрічки касових апаратів і книги обліку розрахункових операцій", - говориться в повідомленні. Також під час перевірки залишки палива були направлені на експертизу. Згідно з протоколами випробувань, бензин А-95, А-92 і дизельне паливо підвищеної якості ("Євро") не відповідали вимогам ДСТУ. На фальсифікат був накладений арешт, проте документи про походження нафтопродуктів були відсутні і у товару навіть не було власника. "Враховуючи це залишки палива були визнані безхазяйним майном та видалені", - зазначають у податковій.

Враховуючи, що перевіряється АЗС належала до мережі автозаправних станцій, було прийнято рішення про перевірку самого підприємства. За результатами перевірки товариству було донараховано майже 4 млн грн податків і штрафних санкцій.

"Під час перевірок робота всіх 14 АЗС, що належать ТОВ, ніяк не блокувалася. Всі вони працювали в звичайному режимі", - підкреслюють в ДПСУ.

Раніше в деяких ЗМІ з'явилася інформація, що на вінницьких АЗС "Авіас", "Укрнафта" і ANP (контролюються групою "Приват") через перевірки податкової була припинена торгівля паливом. Також повідомлялося, що працівники ДПСУ паралізували та роботу нафтобази, звідки паливо постачалося на станції.

Нагадаємо, що указом Президента України від № 726/2012 від 24 грудня ц.р. створено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

Читайте також: Більшість "преміальних" марок бензину, які продаються в найбільших мережах АЗС України, відповідають нормам Євро 5, - дослідження