ua en ru

Перевірити достовірність "чорної бухгалтерії" ПР практично неможливо, - САП

Перевірити достовірність "чорної бухгалтерії" ПР практично неможливо, - САП Фото: САП (Соколовська Інна/УНІАН)

Слідство встановить, чи не є поява "чорної бухгалтерії" умислом осіб, обізнаних з тонкощами проведення досудового розслідування

Перевірити достовірність "чорної бухгалтерії" Партії регіонів практично неможливо. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Як зазначається, розслідування у кримінальному провадженні стосовно "чорної бухгалтерії" Партії регіонів розпочалося ще 30 травня 2017 року.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура сподівається, що слідство дасть відповідь й на інші важливі питання цієї справи - зокрема, чому матеріали "чорної бухгалтерії", останні записи якої датовані груднем 2012 року, потрапили до офіційного слідства лише після більш ніж трьох років перебування "під сукном", що технічно неймовірно ускладнює, якщо не сказати - взагалі унеможливлює - перевірку достовірності більшості викладених у них записів, і чи немає в цьому умислу осіб, обізнаних з тонкощами проведення досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 13 грудня 2016 року про підозру в одержанні хабарів було повідомлено першому і поки що єдиному фігуранту цієї справи - голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському.

Разом з тим, повідомляється, що, отримані під час слідства у справі Охендовського офіційні документи українських дипломатів, містять суттєві суперечності.

"Решта ж матеріалів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів підлягають подальшому дослідженню у окремому провадженні, яке керівником САП виділено та направлено за підслідністю до Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Департаменту спецрозслідувань надано можливість використати матеріали "чорної бухгалтерії" як докази у цих провадженнях і одночасно продовжити роботу з дослідження викладених у ній фактів причетності вищих посадових осіб держави до "корупційної годівниці" цієї партії.

30 травня 2017 року минув рік як детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом пр...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 9 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що платежі "чорної бухгалтерії" ПР проходили через офшори з Киргизстану.