ua en ru

Платежі "чорної бухгалтерії" ПР проходили через офшори з Киргизстану, - Лещенко

Платежі "чорної бухгалтерії" ПР проходили через офшори з Киргизстану, - Лещенко Фото: Партія регіонів

Через офшорні компанії Віктор Янукович переводив платежі Полу Манафорту

Платежі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів проходили через офшорні компанії з рахунків у Киргизстані. Про це заявив народний депутат України Сергій Лещенко під час прес-конференції за підсумками проведеного розслідування у вівторок, 21 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ході розслідування мною було встановлено, що Пол Манафорт використовував офшорні юрисдикції та фальшиві інвойси для того, щоб отримувати гроші від корумпованого українського лідера (Віктора Януковича - ред.). В ході розслідування була встановлена природа одного з платежів, що Віктор Янукович перевів на ім'я Пола Манафорта", - розповів Лещенко.

За його словами гроші сплачувалися через американський банк. Манафорт отримував ці гроші, нібито з рахунку офшорної компанії, зареєстрованої в Киргизстані, в Бішкеку.

"Мова йде про транзакції від 14 жовтня 2009 року в розмірі 759 тисяч доларів США. Для цього платежу був складений фіктивний контракт на постачання техніки для офшорної компанії. За моєю інформацією, це була одна з схем, яку використовувала Партія Регіонів через рахунки у Киргизстані", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в НАБУ заявили про появу нових фігурантів у справі про "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.