ua en ru

Проведення газових переговорів 11 вересня ще не узгоджено, - Демчишин

Проведення газових переговорів 11 вересня ще не узгоджено, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Поки немає підтвердження участі сторін у газових переговорах

Проведення тристоронніх газових переговорів у форматі Україна - Росія - Європейський союз, які, за попередньою інформацією, повинні були відбутися 11 вересня, ще не узгоджено. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив після розширеного засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки немає підтвердження про зустріч у тристоронньому форматі", - сказав Демчишин, відповідаючи на питання журналістів, чи підтвердили сторони переговорів свою участь у зустрічі 11 вересня.

Нагадаємо, попередні тристоронні переговори по газу, які проходили 30 червня, не дали результатів. Сторони повинні були домовитися про умови постачання газу на третій квартал 2015 року. В результаті НАК "Нафтогаз України" з 1 липня 2015 р. призупинив закупівлю газу у ВАТ "Газпром", оскільки умови поставок російського газу в Україну не були узгоджені.

Раніше передбачалося, що тристороння зустріч щодо газу може пройти в кінці вересня. Пізніше була названа попередня дата зустрічі по газу - 11 вересня.