ua en ru

РФ перешкоджає поверненню Україні скіфського золота з Нідерландів, - Нищук

РФ перешкоджає поверненню Україні скіфського золота з Нідерландів, - Нищук Фото: Нищук розповів про перепони в поверненні України скіфського золота з Нідерландів

Незважаючи на невизнання анексії Криму, деякі музеї продовжують співпрацю з кримськими музеями

Російська Федерація активно долучилася до процесу щодо повернення Україні експонатів музеїв окупованого Криму, які входять до колекції виставки "Крим - золотий острів у Чорному морі". Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є дуже багато перепон - доходить до того, що до певної міри є складнощі з візами - надання, є складнощі безпосереднього перебування у Нідерландах. РФ активно включилася у цей процес, я думаю, з відповідними спецслужбами", - заявив Нищук.

За його словами, незважаючи на невизнання анексії Криму світовим співтовариством, деякі музеї продовжують співпрацю з кримськими музеями.

"Світ не визнав (приєднання Криму до РФ - ред.), але в той чи інший спосіб продовжують співпрацю, бо йдуть великі кошти третьої сторони", - додав міністр.

5 жовтня окружний суд Амстердаму розпочне розгляд справи щодо повернення Україні експонатів музеїв анексованого Криму, які перебувають на зберіганні одного з музеїв столиці Нідерландів.

Нагадаємо, Україна через суд вимагатиме від Російської Федерації повернути "скіфське золото".