ua en ru

Процедуру заочного засудження Онищенко можуть почати вже в лютому, - Ситник

Процедуру заочного засудження Онищенко можуть почати вже в лютому, - Ситник Фото: Артем Ситник

За словами Ситника, є реальна можливість повернути державні кошти

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура можуть почати процедуру заочного засудження Олександра Онищенка вже в лютому. Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв'ю "Голосу України".

"У лютому ми (НАБУ і САП) можемо ініціювати процедуру заочного засудження самого Олександра Онищенка. Що стосується інших фігурантів розслідування ситуація простіше. Однак, наскільки мені відомо, наприкінці січня, можливо, Інтерпол все-таки ухвалить рішення про оголошення Онищенко в міжнародний розшук. Тому або ми його затримаємо, доставимо в Україну і судити за загальною процедурою, або ж клопотати про спеціальну", - Заявив Ситник.

Також, за словами Ситника, в справі Онищенка багато арештованого майна і є реальна можливість повернути державні гроші.

"У даному розслідуванні дуже багато арештованого майна, і реально є можливість повернути державі серйозні кошти. Тому було б правильно не тягнути час, ми про це вже попередньо говорили з Назаром Холодницким, все-таки запустити справу. Тих, хто на місці, засудити за загальною процедурою, хто не стоїть на місці - заочне засудження, отримати вирок і стягнення на майно", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні НАБУ порушило справу за заявами Онищенка, на думку Артема Ситника, основна мета його резонансних заяв - відвернути увагу від основного кримінального провадження.