ua en ru

Бойовики значно збільшили інтенсивність обстрілу позицій ЗСУ, - ІС

Бойовики значно збільшили інтенсивність обстрілу позицій ЗСУ, - ІС Фото: бойовики на Донбасі (twitter.com/DubovoySlavyans)

Обстрілюються позиції українських військ і населені пункти

За останній тижневий період противник істотно збільшив інтенсивність нанесення вогневих ударів по позиціях українських військ і населеним пунктам на підконтрольній території Україні Донбасу. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зокрема, повідомляється, що найбільш інтенсивно вогневі удари наносилися супротивником за позиціями українських військ в районі населених пунктів Золоте, Кримське, Лоскутовка, Причепиловка, Новотошковское, Борівське, Попасна, Троїцьке, Новозвановка, Луганське, Новолуганское, Новгородське, Новоселівка, Південне, Світлодарськ, Зайцево, Майорск, Зализное, Авдіївка, Верхнеторецкое, Кам'янка, Піски, Дослідне, шахта "Бутівка", Богданівка, Новотроїцьке, Новоласпа, Старогнатовка, Гнутово, Чермалик

Згідно з повідомленням, противник до противник активно залучав як штатні, так і чергові артилерійські підрозділи зі складу корпусної артилерії 1 і 2 АК оперативної угруповання російських окупаційних військ.

Також тривають активні бойові дії в районі північних, північно-західних і північно-східних передмість Горлівки. По позиціях ОС в районі Жованка - Зайцево противник регулярно завдає вогневі удари з застосуванням 122-мм ствольної артилерії.

На ділянці від Пісок до Новгородського (північно-західні передмістя Донецька та східні околиці Горлівки), включаючи район Авдіївки, противник не припиняє спроб "витіснити" підрозділу ОС з передових позицій. Протягом кількох останніх діб основна маса випадків застосування противником важкого озброєння та інших засобів ураження в поєднанні з рейдовими діями дрібних піхотних груп формувань окупантів на нейтральній смузі фіксувалася саме тут.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір» За останній тижневий період противник істотно збільшив...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, розвідка ЗС РФ вимагає звіту про військові перевезення і встановлення початку масової перекидання бойової техніки й озброєння ЗСУ в зону ООС.