ua en ru

Проти затриманого в Італії військового давав свідчення французький журналіст, - МВС

Проти затриманого в Італії військового давав свідчення французький журналіст, - МВС Фото: міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (avakov.com)

Постраждалий заявляв, що іноземних журналістів обстріляли українські військові

Проти затриманого в Італії українського військового Віталія Марківа давав свідчення французький журналіст Вільям Рогелон, який постраждав в ході обстрілу під Слов'янськом в травні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України.

МВС зазначило, що стурбоване затриманням бійці батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького в Італії, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Італії Андреа Рокеллі та його напарника Андрія Миронова поблизу Слов'янська. Також повідомляється, що в Україні справу відкрили за інформацією французького журналіста Вільяма Рогелона.

"В рамках цієї справи французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Віталій Марків. Крім того, в рамках показань французький журналіст надав відеоряд. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ", - йдеться в повідомленні.

Також у МВС підтвердили, що Марків повернувся в Італію під час відпустки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затримання українського військового в Італії перебуває на особливому контролі МЗС.