ua en ru

Проти Тимошенко є ще декілька справ, деякі з яких ще не були оприлюдненні, - Янукович

Проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко э ще декілька справ, деякі з яких ще не були оприлюдненні, оскільки досі триває слідство. Таку заяву зробив Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Президента.

"Справа Тимошенко "виглядає політично мотивованою і може зашкодити репутації України", - заявив минулого місяця Комісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле. Є ще кілька справ проти екс-прем'єра, деякі з яких ще не були оприлюднені, оскільки досі триває слідство, сказав вчора Янукович", - йдеться у повідомленні прес-служби.
13 жовтня СБУ порушило нову кримінальну справу проти Тимошенко. Йдеться про звинувачення Тимошенко в перекладанні боргових зобов'язань перед Міністерством оборони Росії в розмірі 405 млн дол. з ЄЕСУ, компанії, якою вона раніше керувала, на державний бюджет.
Тимошенко заперечує свою провину, заявляючи, що Янукович сфабрикував судову справу, щоб змусити опозицію мовчати напередодні парламентських виборів наступного року.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва присудив Тимошенко 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових договорів з Росією.
Нагадаємо, окрім "газової" справи проти Тимошенко також порушені справи щодо коштів за квоти на викиди парникових газів та щодо закупівель автомобілів швидкої допомоги.