ua en ru

Проти президента Бразилії висунуто нові звинувачення

Проти президента Бразилії висунуто нові звинувачення Фото: Мішел Темер

Президент відкидає свою причетність до правопорушень

Федеральна прокуратура Бразилії висунула нові обвинувачення проти президента держави Мішела Темера. Так, у п'ятницю, 15 вересня, федеральний прокурор Родріго Жанот направив до верховного суду країни звинувачення на адресу президента, передає Deutsche Welle.

Вказано, що Темера звинувачують у перешкоджанні правосуддю та участі в злочинному угрупованні.

Зазначається, що судовий процес проти президента може розпочатися лише тоді, якщо нижня палата парламенту країни двома третинами голосів проголосує за скасування імунітету глави держави.

Так, за даними прокурорів, Темер та його однопартійці отримали від державних підприємств, таких як нафтогазова компанія Petrobras, у сумі не менше 587 мільйонів реалів (близько 157 мільйонів євро) хабарів. На думку слідчих, бразильський лідер очолив кримінальне угруповання, що надавало політичну підтримку в обмін на гроші з травня 2016 року. Сам президент відкидає твердження про свою причетність до правопорушень. Темер став першим президентом країни, котрого звинуватили у корупції ще під час перебування при владі.

Нагадаємо, у червні в Бразилії Верховний виборчий суд виправдав президента Мішеля Темера у справі про незаконне фінансування передвиборної кампанії.