ua en ru

Проти підозрюваних в організації соцвиплат фіктивним переселенцям порушено понад 40 кримінальних справ

Проти підозрюваних в організації соцвиплат фіктивним переселенцям порушено понад 40 кримінальних справ Фото: віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів про махінації із соцвиплатами переселенцям

Серед підозрюваних є співробітники Державної міграційної служби України, місцевих управлінь соціального захисту населення і місцевих пенсійних фондів

Правоохоронці порушили понад 40 кримінальних справ щодо підозрюваних в організації соціальних виплат несправжнім переселенцям. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі "5 каналу".

"На сьогоднішній день, за останніми даними, порушено вже понад 40 кримінальних справ по тих людях, які або організовували ці схеми, або, скажімо так, їх очолювали на різних рівнях органів місцевого самоврядування", - сказав Розенко.

За його словами, серед підозрюваних є співробітники Державної міграційної служби України, місцевих управлінь соціального захисту населення і місцевих пенсійних фондів.


Окрім цього, СБУ передала до місцевих органів самоврядування списки із 450 тис. осіб, які за даними СБУ не є вимушеними переселенцями, але тим не менше отримують у першу чергу пенсійні виплати. Віце-прем’єр-міністр України додав, що наразі із припинених соцдопомог відновили свої виплати приблизно 100 тис. людей.

"Тому весь цей шум, пов'язаний з тим, що уряд начебто когось там утискає або обмежує права переселенців, піднімають як правило ті, хто був причетний до цих корупційних схем і які просто втратили мільярдні прибутки", - зауважив Розенко.

Нагадаємо, Мінсоцполітики до кінця липня планує повноцінний запуск бази по переселенцям.