ua en ru

Проти депутата міськради Дніпра порушили справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Проти депутата міськради Дніпра порушили справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі Фото: депутат Дніпровської міськради Сергій Суханов (facebook.com/Сергій Суханов)

Сергія Суханова звинувачують в оприлюдненні в соцмережі тексту з антисемітськими висловлюваннями

Слідче управління Нацполіції у Дніпропетровській області відкрило провадження проти депутата Дніпровської міської ради Сергія Суханова у зв’язку зі "вчиненням дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті". Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов у Facebook.

"СУ ГУНП в Дніпропетровській області внесло відомості до ЄРДР з правовою кваліфікацією за ст. 161 КК України", - написав він.

Згідно з інформацією мера, встановлено, що Суханов на персональній сторінці соціальної мережі Facebook оприлюднив текст з нецензурними висловлюваннями на адресу "осіб єврейської національності, з закликом щодо здійснення протиправних проявів з ознаками розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ненависті".

"09.02.2018 о 19:20 до чергової частини ГУНП в Дніпропетровській області з СБУ в Дніпропетровській області надійшла інформація про причетність депутата Дніпровської міської ради Суханова Сергія Анатолійовича, 1976 р.н., мешкає м. Дніпро, вул. Космонавта Волкова, 6-Б, до здійснення дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті", - також йдеться в повідомленні.

Мне уже сообщили. ... "09.02.2018 о 19.20 до чергової частини ГУНП в Дніпропетровській області з СБУ в Дніпропетровськ...

Опубліковано Borys Filatov 9 лютого 2018 р.

Нагадаємо, Прокуратура Запорізької області 11 січня 2018 року порушила кримінальне провадження стосовно окремих священиків православної церкви Московського патріархату та громадської організації "Радомир" у зв’язку із розпалюванням релігійної ворожнечі.