ua en ru

Проти чиновників Броварської РДА відкрито провадження за незаконне відчуження земель на 2,3 млн грн

Проти чиновників Броварської райдержадміністрації (Київська область) відкрито кримінальне провадження за незаконну передачу у приватну власність 80 га землі на о. Муромець на загальну суму 2,3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Дніпровською екологічною прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства України в діяльності Броварської районної державної адміністрації Київської області в частині законності розпорядження землями водного фонду р. Дніпро та її водосховищ в межах Броварського району Київської області протягом 2011-2012 рр.

Встановлено, що всупереч прямій забороні на передачу земель водного фонду у приватну власність, в грудні 2012 р. розпорядженнями голови райдержадміністрації у власність громадян для ведення садівництва та особистого селянського господарства передані земельні ділянки загальною площею понад 73 га, що розташовані на території о. Муромець. Крім того, в 2011 р. у власність громадян передано майже 8 га острова, що є пам'яткою археології.

Таким чином посадові особи Броварської районної державної адміністрації Київської області зловживаючи владою в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби незаконно передали у приватну власність громадян понад 80 га земель державної власності, які належать до земель водного фонду р. Дніпро, нормативна грошова оцінка яких становить майже 2,3 млн грн.

Дніпровською екологічною прокуратурою 2 жовтня 2013 р. відомості про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами Броварської районної державної адміністрації Київської області внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України.

Також, прокуратурою вживатимуться заходи представницького характеру щодо повернення незаконно відчужених земель до державної власності.