ua en ru

Проти колишнього президента Франції почали нове розслідування

Проти колишнього президента Франції почали нове розслідування Фото: Ніколя Саркозі

Ніколя Саркозі підозрюють у порушеннях при фінансуванні передвиборної кампанії 2012 року

стосовно колишнього президента Франції Ніколя Саркозі почалося офіційне розслідування про незаконне фінансування його виборчої кампанії 2012 року. Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву прокуратури Парижа.

На думку слідства, витрати на президентську кампанію Саркозі були більш, ніж у два рази перевищені встановленого законом порогу на використання грошей з передвиборчого фонду.

У вівторок Саркозі був допитаний у світовому суді, перед тим як йому повідомили, що він став підслідним. Сам Саркозі заперечує свою участь в надмірних витратах і стверджує, що не був залучений до фінансування своєї виборчої кампанії.

Наголошується, що даний крок може послужити початком можливого судового процесу, однак ще не означає, що сам Саркозі може стати фігурантом цієї справи. У той же час допит екс-президента Франції в рамках цього розслідування може завдати удару по його планам взяти участь у президентській кампанії 2017 року.

Нагадаємо, що лідер французької партії «Національний фронт» Марін Ле Пен вирішила висунути свою кандидатуру на виборах президента Франції, які пройдуть у 2017 році.