ua en ru

Протести після виборів у Франції: опубліковано відео сутичок з поліцейськими

Протести після виборів у Франції: опубліковано відео сутичок з поліцейськими Фото: у Франції протестують проти результатів виборів президента

Протестуючі незадоволені виходом у другий тур виборів Марін Ле Пен

У мережі з'явилося відео сутичок протестувальників після закриття виборчих дільниць першого туру виборів президента Франції. Відео опублікувало агентство Associated Press у своєму Twitter.

На відео видно, що протестуючі кинули великий предмет у поліцейських. Поліцейські, у свою чергу, розпилюють з балонів невідому суміш, в результаті чого протестувальники змушені відступити.

Як повідомлялося раніше, протестувальники незадоволені підсумками голосування і виходом у другий тур виборів ультраправої кандидатки Марін Ле Пен.

Так, ввечері 23 квітня 2017 року в Парижі відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією, яка заблокувала проходи до прилеглим вулицям на площі Бастилії, де зібралися кілька сотень учасників акції протесту.

Згідно з даними екзит-полів, проведених всіма ключовими французькими соцслужбами, у другий тур виходять Еменуель Макрон і Марін Ле Пен. Макрон в першому турі президентських виборів набрав 23,7% голосів виборців, а Ле Пен - 21,7%. Консерватор, представник партії "Республіканці", екс-прем'єр Франсуа Фійон і крайній лівий кандидат Жан-Люк Меланшон набрали однакову кількість голосів - 19,5%.

Нагадаємо, Макрон і Ле Пен прокоментували перші результати виборів у Франції.