ua en ru

Макрон і Ле Пен прокоментували перші результати виборів у Франції

Макрон і Ле Пен прокоментували перші результати виборів у Франції Фото: Еммануель Макрон хоче закріпити свій успіх і на парламентських виборах

Ле Пен назвала "історичними" результати першого туру президентських виборів

У командах лідера партії "Вперед!", центриста Еммануель Макрон та лідерки правих популістів "Національний фронт" Марін Ле Пен прокоментували перші результати президентських виборів у Франції. Про це повідомляє DW.

Сам екс-міністр економіки Макрон заявив, що французи "сьогодні однозначно перегорнули сторінку у французькому політичному житті". Він зазначив, що виборці висловили своє прагнення змін. Його політична сила, сказав Макрон, прагне закріпити цей успіх і на парламентських виборах.

Своєю чергою керівник передвиборчого штабу Ле Пен Давід Рашлінь заявив, що другий тур виборів президента стане "референдумом за чи проти глобалізації".

Водночас депутатка від "НФ" Маріон Марешаль-Ле Пен, племінниця очільниці партії, назвала вихід політикині до другого туру виборів президента "історичною перемогою патріотів". Як відомо, однією із ключових тез кампанії Ле Пен є протиставлення патріотів та прихильників глобалізації. Сама Ле Пен звернулась до "усіх патріотів" із закликом її підтримати та заявила про "історичні" результати виборів.

Нагадаємо, раніше колишній прем'єр Франції Франсуа Фійон визнав свою поразку на президентських виборах.