ua en ru

Протести у Варшаві: польська опозиція закликала Дуду піти у відставку

Протести у Варшаві: польська опозиція закликала Дуду піти у відставку Фото: Лех Валенса хоче відставки Анджея Дуди

Разом із президентом має піти і правляча партія "Право і справедливість"

Колишній президент Польщі Лех Валенса закликав чинного главу держави Анджея Дуду піти у відставку. Про це він заявив у своєму Facebook.

На думку екс-президента, разом із Дудою "має піти" і правляча партія Право і справедливість (PiS).

"PiS повинна піти, Дуда має подати у відставку. Ця система погана. Якщо будуть упиратися, постануть перед судом. Це єдине рішення, і чим швидше, тим краще", - написав Валенса у соцмережі.

PiS musi odejść , Duda musi zrezygnować .Ten układ jest tak zły .Jeśli będą się upierać staną przed sądem . To jest jedyne rozwiązanie czym szybciej tym lepiej albo ...albo.............

Опубліковано Lech Wałęsa 18 грудня 2016 р.

Водночас у Варшаві, паралельно з опозиційним мітингом, у неділю ввечері проходить демонстрація, яку організувала правляча партія влади "Право і справедливість". Із трибуни виступають представники політсили, закликають народ до миру і єдності, а також заявляють, що за протестами, які організувала опозиція, можуть стояти і зовнішні сили.

При цьому на провладний мітинг не пускають представників багатьох опозиційних ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Польщі Анджей Дуда запланував зустрічі з лідерами опозиційних партій і главою правлячої партії PiS Ярославом Качинським.