ua en ru

Протести в Польщі: Дуда зустрінеться з лідерами опозиції і ПіС

Протести в Польщі: Дуда зустрінеться з лідерами опозиції і ПіС Фото: Анджей Дуда проведе переговори з обома сторонами

Президент країни виступає посередником між правлячою партією й опозицією

Глава Польщі Анджей Дуда запланував зустрічі з лідерами опозиційних партій і главою правлячої партії "Право і Справедливість" Ярославом Качинським. Про це повідомляє місцевий телеканал TVN24.

"Низка зустрічей - це практична реалізація вчорашньої заяви президента, що він готовий бути посередником", - пояснив керівник прес-служби канцелярії президента Польщі Марек Магєровський.

Він розповів, що на сьогодні у президента, окрім зустрічі з Качинським, заплановані три зустрічі: з Владиславом Косінякем-Камишем, керівником Польської селянської партії, з Павлом Кукізом, лідером однойменної партії Kukiz-15 і ввечері Дуда має зустрітися з лідером "Громадянської платформи" Гжегожем Схетиною.

За словами речника, президент хоче поговорити з партійними лідерами про те, що сталося в Сеймі у п'ятницю і про те, що можна зробити для того, аби "уникнути ескалації конфлікту".

Спікер прес-служби президента також повідомив, що всі лідери опозиції підтвердили свої наміри зустрітися з Дудою у президентському палаці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Польщі та журналісти проведуть переговори про доступ до Сейму 19 грудня. у Польщі вже третій день тривають протести через плани правлячої партії суттєво обмежити доступ журналістів до депутатів Сейму.