ua en ru

Протести в США проти перемоги Трампа: подробиці

Протести в США проти перемоги Трампа: подробиці Фото: протести проти Трампа в США

У містах Америки почалися масові протестні акції з погромами і підпалами

9 листопада, відразу після оголошення результатів голосування, почалися протести в США проти перемоги Дональда Трампа на виборах президента. США відреагувало протестними акціями та заворушеннями, повідомляє ABCNews. На вулицях міст поялились люди з плакатами "Не наш президент", американці підпалюють шини та сміттєві баки. Фото, відео, новини про реакції американців на перемогу республіканця Трампа в матеріалі РБК-Україна.

Протести в США: тисячі прихильників Клінтон зібралися у Вашингтоні

Акція під гаслом: "Ми проти забобонів" розгорнулася біля стін Білого дому ще до оголошення остаточних результатів голосування. Присутні скандували патріотичні пісні і розтягнули світні плакати проти Трампа.

Протести в США проти результатів виборів: Каліфорнія у вогні

Підпали сміттєвих баків, і натовпи людей, які кричать про те, що вони господарі вулиць, - так зустріли новину про перемогу Дональда Трампа в Окленді, штат Каліфорнія.

Близько 50-ти людей спробували заблокувати рух транспорту, при цьому один протестуючий був збитий автомобілем.

Незадоволені результатом виборів били скло у вітринах магазинів і навіть у редакції місцевої газети.

У Сіетлі протест розганяли пожежні

Акції протестів у США проти перемоги Трампа пройшли і в Сіетлі. Після підпалу сміттєвих баків, були викликані пожежні загони.

"Ні справедливості, ні миру!", - так протестують в Сан-Франциско

Великі натовпи людей вийшли на міські вулиці в Сан-Франциско, з вигуками "Не мій президент!".

Протести в США проти перемоги Трампа: подробиціПротести в США проти перемоги Трампа: подробиціПротести в США проти перемоги Трампа: подробиціПротести в США проти перемоги Трампа: подробиці

Фото: протести на вулицях США

У Нью-Йорку свою підтримку Клінтон висловила Леді Гага

Співачка піднялася на машину з плакатом "Любов перемагає ненависть" прямо в Trump Tower.

Леді Гага протестує проти ТрампаФото: Леді Гага протестує проти Трампа

У своєму Instagram співачка написала:"Я хочу жити в країні доброти. Любов перемагає ненависть. Він так недбало нас розділив. Давайте подбаємо один про одного".

У Facebook сторінка "EMERGENCY PROTEST" стрімко набирає передплатників на акції протестів у США проти перемоги Трампа збираються тисячі людей від Нью-Йорка до Чикаго. Нового президента звинувачують в расизмі. "Ми не можемо сидіти склавши руки. Ми повинні потрапити на вулицю відразу. Ми повинні об'єднатися і стояти з іммігрантами, мусульманами, жінками, ЛГБТ-спільнотою, чорношкірими, бідними і трудящими. Тільки люди можуть перемогти расизм, нетерпимість і ненависть",- так пишуть у співтоваристві.

Протестні демонстрації в Портленді

Скандуючи "Не мій президент," активісти протестного руху пройшли по мосту Моррісон-брідж і влаштували хвилину мовчання в пам'ять про афоамериканце, загиблого в результаті пострілу поліцейського Даррена Вілсона. Протестувальників під час маршу супроводжували троє поліцейських загону.

У знак солідарності протестувальники розгортають прапори Мексики

Протести в США проти результатів виборів досягли і Південної Каліфорнії. Сотні студентів пройшли по вулицях, у натовпі були помічені і мексиканські прапори, в знак солідарності з иммгрантами. Як відомо, у своїх передвиборних обіцянках Трамп заявляв про плани побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

На мітингу в Westwood Village також спалили опудало Дональда Трампа.

До протестів приєдналися в Нью-Йорку

Кілька сотень протестуючих проти перемоги Трампа зібралися 9 листопада в Нью-Йорку в районі Юніон-сквер. Вже до 18:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом) на число учасників акції зросла до понад 400 осіб. Їх не злякав навіть дощ, що мжичить. У поліції, у свою чергу, повідомили, що правоохоронці прибули на місце збору протестувальників і запобігли акти вандалізму.

Крім того, демонстранти, які перешкоджали руху транспорту, були заарештовані. Перед Trump Tower барикади для стримування демонстрантів.

Протести в США проти перемоги Трампа: подробиці

Фото: люди виходять на вулиці в знак протесту проти перемоги на виборах США Дональда Трампа