ua en ru

Протести в США: поліція Портленду заарештувала 26 протестуючих проти перемоги Трампа

Протести в США: поліція Портленду заарештувала 26 протестуючих проти перемоги Трампа Фото: поліція Портленд заарештувала 26 протестуючих проти перемоги Трампа

З 4 тис. демонстрантів продовжують протестувати проти Трампа 1,5 тис. осіб

Поліція Портленд заарештувала 26 учасників протесту проти перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США. Про це у своєму Twitter написала місцева поліція.

"Поліція заарештувала щонайменше 29 осіб (пізніше поліція виправила кількість заарештованих на 26, - ред.) під час заворушень. Пізно вранці в п'ятницю (за місцевим часом, - ред.) ми будемо мати повну оновлену інформацію про арешти, збитки та фотографії", - йдеться в повідомленні.

Акції протесту проти перемоги Трампа в Портленді загострилися вчора ввечері, 10 листопада, після того, як почалися зіткнення демонстрантів з поліцією.

Як повідомляє News Channel 21, протестувальники кидали в поліцейських сміття та інші предмети. Правоохоронці намагалися фізично розігнати натовп, застосовуючи "вибухи і газ".

Після того, як натовп трохи почав розходитися, поліція почала використовувати "менш смертоносні засоби" для того, щоб проводити арешти і "переміщувати" натовп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протести проти перемоги Трампа в Портленді переросли в масові заворушення.

На початку акцій протесту, поліція Портленду повідомляла про 4 тис. демонстрантів, станом на зараз у протестах продовжують брати участь 1,5 тис. осіб.