ua en ru

Протести в Шарлотсвілі: мер міста звинуватив Трампа та його оточення в тому, що відбувається

Протести в Шарлотсвілі: мер міста звинуватив Трампа та його оточення в тому, що відбувається Фото: протести в Шарлотсвілі (flickr.com-Timo)

Вся передвиборча кампанія Трампа була побудована на відмові від засудження проявів екстремізму

Президент США Дональд Трамп несе відповідальність за насильство, яке спалахнуло під час зіткнень в Шарлотсвілі (штат Вірджинія). Про це заявив мер міста Шарлотсвілль в інтерв'ю журналістам CNN, в передачі "State of the Union".

"Я не збираюся про це обманювати. Я покладаю вину за те, що ви бачите сьогодні в Америці, на Білий дім і людей навколо президента", - заявив Сінгер.

За його словами, вся передвиборна кампанія Трампа була побудована на заохоченні антисемітизму, сексизму, а також на відмові від засудження проявів екстремізму, що і спонукало підняти голову лідерів руху "білих націоналістів".

Раніше Дональд Трамп піддався критиці за свої коментарі з приводу сутичок під час протестів ультраправих в штаті Вірджинія.

"Ми всі повинні бути єдині і засудити все, що стоїть за ненавистю. В Америці немає місця такому насильству", - написав Дональд Трамп в Twitter.

При цьому він засудив насильство "з боку багатьох сторін" протесту, не виділивши окремо ультраправих.

Одразу ж після заяви, Трампа почали критикувати як демократи, так і республіканці, в тому числі сенаторів.

Нагадаємо, що чоловіка, який в'їхав у натовп на автомобілі в Шарлотсвілі арештували.